Kerran viikossa keräämme talteen matkan varrelta interwebin syövereistä löytyneitä mielenkiintoisimpia juttuja. Hyvää viikonloppua! ****
Kattavan tutkimuksen mukaan ammattisalkunhoitajilla on paljon parannettavaa myyntipäätösten tekemisessä. Nimittäin parempaan tuottoon olisi päästy jos myydyn osakkeen sijaan olisi salkusta myyty satunnaisesti valittu osake. Sen sijaan salkunhoitajat ovat osoittaneet taitoa ostoissa.
Kuukausittaisen osakesäästämisen lyhyt oppimäärä. Miksi vain ostamalla läpi nousujen ja laskujen pääset keskimäärin perille? Miksi nuoren kuukausisäästäjän tulisi toivoa, että osakkeet romahtaisivat ja jäivät alhaiselle tasolle pidemmäksi aikaa ennen kuin jälleen nousivat?
Kukaan ei tiedä mitä tulevat vuodet osakemarkkinoilla tuovat tullessaan. Sijoittajan paras kaveri on kuitenkin aika. Mitä pidempään sinulla on aikaa ennen eläkevuosiasi ja aikoja, jolloin joudut turvautumaan säästöihisi, sen parempi. Siksi sijoittamisen aloittamista ei kannata lykätä. Riskiä ei kannata pelätä. Ilman sitä ei olisi mahdollisuutta tuottoonkaan, joka ajan saatossa korkoa korolle voi tuplata säästösi kerta toisensa jälkeen.
Kuinka pitkällä siintää pitkän aikavälin sijoittajan horisontti? Pitkä aikaväli koostuu lyhyistä aikaväleistä. Kuinka lyhyitä ne ovat? Kunkin sijoittajan on selvitettävä vastaukset itselleen. Vihje löytyy siitä kuinka herkästi reagoi uutisiin oman strategiansa puitteissa. Haaste on, miten erottaa uutisvirran melusta juuri omaan sijoitushorisontin strategiaan vaikuttavan signaalin.
On kaksi tapaa kasvattaa pääomiaan: saada olemassa oleville säästöille parempaa tuottoa tai säästää enemmän. Vain toisessa onnistuminen on sataprosenttisesti omissa käsissä.
Paraskin sijoitusstrategia kohtaa pitkiäkin huonomman tuoton kausia. Sama on esimerkiksi pokerissa. Voi pelata kaikki kädet oikein ja silti kokea tappioputkia. Pelin luonteen mukana tuleva satunnaisuus takaa tuottojen ailahtelun. Tuuri kuitenkin palaa aina lopulta keskiarvoonsa - ja toiseen äärilaitaankin. Siksi ei auta muu, kuin pitää pää alhaalla ja pelata omaa peliään ja seuraava käsi.
Viikon kuva:
Käteisen määrän osuus vähenee luonnollisesti pörssikurssien noustessa. Voisi myös todeta, että kun joku myy osaketta ja saa käteistä, jonkun toisen on ostettava ja luovuttava käteisestä. Kuitenkin tuskin kovin pieleen menee, jos arvioi, että pienet käteisreservit eivät ole omiaan pehmentämään mahdollisia karhumarkkinoita. Sen sijaan, käteisvarantojen noustessa voisi alkaa olla aggressiivisempi osakepainon suhteen. Toistaiseksi liike on ollut vielä rajattu.
Comments